Викрадач вічності - Клайв Баркер

Оцінка: 8/10

Клайв Баркер. Викрадач вічності // переклад Сергія Крикуна. – Видавництво Старого Лева, 2016. – 200 с.

Англійський письменник Клайв Баркер насамперед відомий як фантаст затвердився у літературі жахів. Великої популярності він здобув у 80-х роках за свою серію страшних оповідань "Книги крові". Також Клайв Баркер є режисером та сценаристом багатьох кінострічок, найвідоміші з яких - "Повсталий з пекла", "Нічний народ" та "Кенднімен". Неочікувано для усіх, після того, як письменник переїжджає до США, він пише казку "Викрадач вічності", яка стає популярною і згодом обов'язковою для читання в середній школі у Великобританії.

На початку казки ми знайомимося із Гарві Свіком, десятирічним хлопчиком, великим мрійником, який давно вважає себе дорослим. Відразу ми попадаємо у вир подій, які відбуваються із героєм. Разом із Ріктусом вони вирушають до Дому, де усі діти те й роблять, що веселяться, читають, граються в ігри й кожен день зустрічають найкращі свята у світі - Великдень, Хеллоуін, Різдво. Таку мрію мають усі діти, але за все потрібно платити, адже просто так нічого не дається у цьому світі. Гарві помічає, що в цьому чудовому місці відбувається щось не те. Яку ж ціну діти платять за цей безтурботний час?..

Ця чудова казка нагадує усім, що життя - найпрекрасніша річ у світі і потрібно пам'ятати, що усі миттєвості є безцінними. А дружба, відповідальність, чесність та самопожертва дуже важливі упродовж усього життя.

Читайте казки та поринайте у мрії, тому що чим далі стаєш дорослим, тим менше див помічаєш на своєму шляху.

***

Немає коментарів:

Дописати коментар